Välkommen till vernissage och bokrelease. Med stöd av Stockholm stad.

Välkomna på vernissage och release för utställningen och konstboken Jag är här på galleri ID:I.

Under vintern 2016 och våren har föreningen Historieberättarna genom ett projekt stöttat av Stockholm stad arrangerat workshops och träffar runt om i Stockholm för nyanlända som har handlat om att skapa konst. På utställningen ställer 10 av deltagarna ut bilder och texter. Delar av utställningen har också tryckts till en konstbok som också ställs ut. Den 5e juni flyttar vi utställningen till Rinkeby bibliotek och senare även till Farsta bibliotek.

Idén till projektet väcktes genom att en tidigare deltagare, Farid hörde av sig till Historieberättarna för att han ville engagera sig och fortsätta vara delaktig i föreningen. Farid målar själv tavlor och med hjälp av Anusha Caroline Andersson (verksamhetsansvarig för Historieberättarna) ställde han ut sina tavlor på galleri ID:I våren 2016.

Farid ville göra ett projekt där bildkonst skulle vara i fokus. En viktig del i arbetet har varit att skapa något som ska få finnas kvar även efter utställningen. Därför är det också release för en konstbok som båda har samma titel som utställningen, Jag är här.

Öppettider:

2 juni vernissage 18.00-20.00

3-4 juni öppet 12-16

Adress

Tjärhovsgatan 19

116 28 Stockholm

10 maj 2017