Ny styrelse

Historieberättarna är glada för att vi i förra veckan på vårt årsmöte kunde välja in en ny styrelse med nya medlemmar som besitter stor och bred erfarenhet inom kultur och den humanitära sektorn. Alla har också på något sätt redan varit i kontakt med Historieberättarna och stöttat och trott på Historieberättarnas arbete från första början. Därför känns det extra roligt att de tackade ja till att sitta med i styrelsen.

Vi ser fram emot att vi få en styrelse som kan verka rådgivande och visionärt stöttande i Historieberättarnas arbete för att öka möjligheten för barn och unga att få uttrycka sina tankar, drömmar och historier.

Anusha Caroline Andersson

Verksamhetsledare Historieberättarna

Styrelsen:

Anna Cokorilo Nicolay (Har mångårig erfarenhet inom projektledning, kommunikation och marknadsföring. Arbetat för bl.a. Svensk Scenkonst, Berwaldhallen, Sveriges Radio, Stockholms läns landsting, Judiska Teatern och Barenboim Stiftung i Berlin. Idag projektleder hon Föreningen Svenska Tonsättares 100-årsjubileum och det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur 2018. 2002-2008 var Anna Cokorilo kanslichef för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) och etablerade och förvaltade världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Hon kom till Sverige år 1992 som ensamkommande flyktingbarn från forna Jugoslavien.)

David Herdies ( Producent samt vd för Momento Film. Bl.a. producerat ”Skörheten” och ”Gerillasonen”. )

Anna Weitz ( Producent på Mantaray Film och i Filmkollektivet RåFILM. Bl.a. producerat ”Förvaret” och producerar nu ”Silvana – väck mig när du vaknar”.)

Rut Feuk (Programsamordnare för Plan International. Bl.a. arbetat som Child protection specialist för UNICEF i Peru, Kambodja & Centralamerika.)

Ewa Cederstam (Ewa Cederstam är filmare , filmfotograf, regissör och producent född i Malmö. Har en magisterexamen från Dramatiska institutet i Filmfotografi och innehar en masterexamen i filmregi från Filmhögskolan, nuvarande Akademin Valand film. Ewa har bl.a. regisserat ”Våga minnas” och ”Ta plats – en film om Lo Kauppi ” )

Sandra Olivegren (HOW production, f.d Verksamhetsledare CinemAfrica, arbetat för bl.a. Selam, Helios 13, Swedund international och Affordable Art Fair.)

Tove Möller (Studerar på Kungliga konsthögskolan. Har bl.a. arbetat på Stockholms Kulturhus och Popkollo.)

Illustration av Farid Faizi

14 juni 2017